Brun smokey/kat eyes

Eksfoliering

BodyScrub31_1Mange af jer bruger sikkert allerede en ansigts scrub, body scrub, peeling eller på anden på en eksfoliering. (kært barn har mange navne) Men hvor mange ved, hvorfor vi bruger det?
Personligt kan jeg bedst lide en scrub med korn i til kroppen og en uden til ansigtet 🙂
Her kommer den “korte” udgave:

Eksfoliering er sammen med solfactor, det mest effektive produkt til antiage. Når vi eksfoliere huden, fjerner vi alle de døde hudceller, som ligger yderst på huden, i det øverste hudlag. På den måde sikre vi os, at den hud, som vores cremer trænger ned i, også er i live.

Derudover sætter vi gang i blodcirkulationen og cellefornyelsen, så huden fortsætter med at se frisk ud.  Dette er også særligt vigtigt for en tør hud, da denne har en tendens til, at være “doven”, og ikke producere nok fedtstof, samt holde på fugten. Derfor har den brug for hjælp fra eksfoliering.

Peeling er også særligt vigtigt, hvis du forsøger at minimere pigmentering og ar.

Forskellige former for eksfoliering:

  • Mekanisk (korn) peeling/eksfoliering: her oplever du de små korn, som hjælper dig med at scrubbe din hud. Her er det vigtigt at du ikke presser på huden, imens du scrubber huden. Lad blot fingrene glide forsigtigt over huden, i cirkelbevægelser i et par minutter, og skyl produktet af efterfølgende. (en korn peeling er særlig god, hvis man døjer med hudorme, og knap så god, hvis man døjer med desideret bumser). Korn peelinger findes på til kroppen og ansigtet.

Herunder virker frimator børste (ansigtsbørste), svampe og hamp handsker også som peeling.

  • Kemisk peeling: består ofte af frugtsyre. Hvor du påfører produktet, lader produktet virke i x antal minutter, og skyller produktet af bagefter. Frugtsyre peelinger er særlig gode, hvis man døjer med acne ar.
    Frugtsyre findes i mange antiage produkter, og produkter til acne. Vær derfor opmærksom på, om fx din rens indeholder frugtsyre, for så behøver du ikke en peeling ved siden af.

I svære tilfælde af fx ar eller pigmentering, kan man også få ren frugtsyre ved professionelle, eller peeling med maskiner.

OBS!

  1. Vær dog særligt opmærksom på at du ikke over-exfolierer din hud. Hvis du gør dette, kan det medføre udtørring/dehydrering samt, sensibilitet i huden, som kan være svært at få rettet op på igen.
  2. Hvis du har meget sart hud eller Rosacea, så vær ekstra forsigtig når du eksfoliere din hud! vælg derfor en mild peeling uden korn 🙂
  3. Eksfolier aldrig på et sår eller solbrændt hud!
  4. Undgå solen og solarie 1-2 døgn efter peeling/eksfolering.

Hvilke Scrubs/peelinger/eksfoliering bruger i?

buch

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brun smokey/kat eyes